SPELREGLER:

Under turneringen gäller Svenska Innebandyförbundets regler.

TÄVLINGSFORM:

Lagen indelas i grupper om fyra lag (vid ojämnt antal lag i klassen kan antalet lag förändras), där alla möter alla.  De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel.

Vi vill ha minst 8 lag i varje klass, men om vi inte får åtta anmälda lag i någon av klasserna kommer tävlingsformen att ändras för den klassen. Alla lag ska dock få spela minst fyra matcher, eller motsvarande matchtid.

MATCHTID:

Gruppspel: 2 x 15 minuter rullande tid, som endast stoppas vid mål, utvisningar eller på domarens signal. Två minuters periodpaus (vid förseningar tillämpas 1 minuts paus).

Slutspelsmatcher: 2 x 15 minuter rullande tid, som endast stoppas vid mål, utvisningar eller på domarens signal. Två minuters periodpaus (vid förseningar tillämpas 1 minuts paus). Sista minuten spelas med effektiv tid.

A-finaler: 2x20 minuter rullande tid, som endast stoppas vid mål, utvisningar eller på domarens signal. Två minuters periodpaus (vid förseningar tillämpas 1 minuts paus). Sista två minuterna spelas med effektiv tid.

B-finaler:  2x15 minuter rullande tid, som endast stoppas vid mål, utvisningar eller på domarens signal. Två minuters periodpaus (vid förseningar tillämpas 1 minuts paus). Sista två minuterna spelas med effektiv tid.

Vid en måldifferens på 10 mål eller fler så stoppas inte klockan vid mål och utvisning (gäller både gruppspel och slutspel)

POÄNGBERÄKNING

Seger ger 3 poäng, oa vgjord match ger 1 poäng, för lorad match ger 0 poäng.

PLACERING VID LIKA POÄNG

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppspelet gäller följande:

1. Inbördes möten

2. Målskillnad

3. Flest antal gjorda mål

4. Lottning

Inbördes möten om flera lag har samma poäng:  En ny tabell beräknas där bara matcherna mellan berörda lag ingår. Denna tabell räknas enligt följande: 1) Antal poäng 2) Målskillnad 3) Antal gjorda mål. Om det genom denna tabell inte går att skilja två lag så räknas inbördes möten mellan dessa två lag.

OAVGJORT VID FULL TID I SLUTSPELET:

Om resultatet vid full tid är lika avgörs matchen genom omedelbar straffläggning där båda lagen lägger tre straffar vardera. Är lagen fortfarande lika efter de första tre straffarna, så lägger lagen en straff vardera tills matchen har avgjorts.

Det är samma tre straffläggare som även lägger sudden-straffar. Man får dock byta ordning på straffläggarna i sudden death-straffarna. Samma straffläggare får dock inte slå flera sudden-straffar i rad. Alla tre spelarna måste ha slagit varsin sudden-straff innan någon spelare slår sin andra sudden-straff.

TIME-OUT:

Ingen time-out tillåten under grundspelet. En time-out per lag och match i slutspelet.

DELTAGANDE I FLERA KLASSER:

Det är tillåtet för en spelare att delta i flera klasser under cupen. Alla spelare i lagen måste dock vara registrerade innan cupen inleds och man får inte ta in spelare i lagen som inte har registrerats innan cupen startar.

En spelare som deltar i två olika klasser måste betala deltagaravgift i båda klasserna.

Tänk på "Fair Play" om ni flyttar spelare mellan olika klasser, så ni till exempel inte plockar över de bästa spelarna från ett lag som blivit utslaget i en klass för att spela slutspel i ett lag i en annan klass, där de inte har varit med och spelat i gruppspelet.

FLERA LAG FRÅN SAMMA FÖRENING I SAMMA KLASS:

Samma förening får gärna anmäla flera lag till samma klass, men då får man inte flytta spelare mellan lagen under cupen. Lagen måste registrera sina spelare innan cupen startar och därefter är spelarna låsta till sitt lag i den klassen. En spelare får således inte spela i två olika lag som deltar i samma klass.

PROTESTER:

Eventuella protester lämnas in skriftligen till tävlingsledningen inom en timme efter matchslut. Protestavgiften på 1500kr betalas in (kontant eller Swish) samtidigt som protesten inlämnas. Avgiften återfås om protesten godkännes.

WO

Om ett lag är mer än 10 minuter försenade till match från angiven matchstarttid får motståndarlaget tillgodoräkna sig segern med 5-0. Beslut om WO tages av tävlingsansvariga. WO utan giltig orsak renderar en straffavgift på 1000 kr.